Geluk

het geluk

zelfst.naamw.

Uitspraak:

[xəˈlʏk]


1) gunstige gebeurtenis

Voorbeeld:

`Het was een geluk bij een ongeluk dat vrienden ons zagen toen we met pech langs de weg stonden.`


Antoniem:

ongeluk


Synoniemen:

bof, mazzel


op goed geluk

(zonder plan, met een gokje)


je mag van geluk spreken dat...

(het is goed met je afgelopen doordat...) `Je mag van geluk spreken dat je een helm op had toen je met je brommer viel.`2) gevoel van grote blijheid en harmonie

Voorbeeld:

`Het verliefde stelletje straalde van geluk.`


Antoniem:

ongeluk


Vandaag is het 31 augustus, de dag voor mijn verjaardag. De dag en avond voor mijn verjaardagen ben ik altijd wat onrustig, heb ik zin in mijn feestje en denk ik vaak terug aan de jaren die geweest zijn, wat ik heb bereikt en waar ik sta in het leven.

Vorig jaar kon ik voor het eerst in lange tijd zeggen dat ik de dag voor mijn verjaardag echt intens gelukkig was, ik werd 30 en had al behoorlijk wat meegemaakt, maar ik was nu samen met Gert, we woonden pas samen, de kindjes hadden hun eerste schoolweek op hun nieuwe school super gedaan, we waren plannen aan het maken voor een broertje of zusje en de toekomst straalde ons tegemoet. Wie had gedacht dat er een paar maanden later dit noodlot ons stond te wachten.

De laatste weken zie ik al op tegen morgen, weer zo een eerste keer. Ik besef me maar al te goed dat ik van geluk mag spreken dat ik morgen wel een jaartje ouder word, en dan zeker in mijn lichamelijke staat, lopend en gezond zwanger want wat had het allemaal nog veel erger gekund, maar ik heb helemaal geen zin in mijn verjaardag. Weer geen verstopte cadeautjes, geen ballonnen op bed en 2 vrolijke koppies vol enthousiasme, geen taart samen eten en geen knuffels en kusjes voor mama. Het liefst sla ik morgen over, en dat betekend dan niet dat ik ze de dag erna niet meer mis, maar op zulke dagen mis ik ze gewoon nog meer, en de dagen er naar toe zijn zo moeilijk en hard. En eigenlijk als ik heel eerlijk ben zou ik het liefst willen dat het januari is, de komende maanden weet ik namelijk dat vreselijk moeilijk zullen gaan worden. Dit ivm de komst van de kleine man, daar kijken we enorm naar uit maar brengt ook zoveel emoties met zich mee, zij hadden daar ook bij moeten zijn. Dan is Lily haar 'eerste' verjaardag na het ongeluk, en als zij jarig is geweest krijgen we sinterklaas en daarna die vreselijke 12 december. 

Als ik volgend jaar jarig ben hoop ik wel dat ik 'zin' heb in die dag, dat de kleine man weer wat meer geluks momentjes in ons leven heeft gegeven, dat ik de kracht heb gevonden om weer wat meer te 'stralen' zonder mij daar schuldig over te voelen. Want geluk is niet vanzelfsprekend, en dat zal het voor ons ook nooit meer zijn. Ons geluk zal altijd met een zwart randje zijn, want we missen er 2 die er nog gewoon hadden moeten zijn.

Geluk zit in de kleine dingen, en ja dat is cliché, maar o zo waar.

Lieve lil, Lieve Mikeman

Mama gaat morgenochtend in bed naar Frozen kijken, komen jullie dan gezellig mee in bed kijken? En maak er daarna boven maar een feestje van met de opa's en oma's. Mama houd van jullie! Dikke knuffels en kussen voor jullie!!

Deel deze pagina