Doolhof

1,2,3.....7,8,9,10 wie niet weg is is gezien! Ik kom eraan, even kijken, zitten ze hier onder het bed, mmhh nee, achter de kast dan? Nee ook niet, (zacht gegrinnik, en gestommel van achter de gordijnen) onder het dekbed dan? Ook al niet, ik denk dat ze weg zijn, Mike waar ben je? Ik ben hier!!! Mike je moet niet roepen dat je hier bent dan weet mama dat we hier zijn.

Bijna elke avond voor het slapen gaan, gingen hun zich verstoppen boven, we hadden altijd de grootste lol omdat als je Mike riep hij altijd zei waar hij was, hij had nog niet door dat je dat niet moest verklappen als je verstoppertje speelt, soms tot ergernis van de grote zus want ze verstopten zich bijna altijd samen. Nu zijn we morgen 1.5 jaar verder, 18 maanden, 547 dagen, 13128 uur en ik zoek jullie elke dag, maar ik vind jullie niet zoals ik zou willen. Ik loop door een doolhof en ik zoek jullie, soms hoor ik jullie en denk ik ja daar zijn jullie weer, en dan word ik wakker, weet ik dat het niet kan en dan raak ik de weg kwijt, begin ik weer opnieuw met zoeken.

Al die 547 dagen geen verstoppertje meer samen gespeeld, geen knuffels gehad, geen grapjes, niet meer jullie stemmen gehoord, de dagen komen en gaan, en elke dag hoop ik dat ik jullie vind en weer mee terug kan nemen naar huis. Op feestjes zoek ik jullie tussen de andere kinderen, zie jullie erbij zitten en vraag me af wat en hoe jullie gedaan hadden, en bij thuiskomst worden we dan nog eens extra hard geconfronteerd want we brengen geen 3 kindjes naar bed maar 1. Soms word ik dan boos, want dit is dus de rest van ons leven, altijd het gemis, nooit meer onbezorgd, niks meer vanzelfsprekend, en dan heb ik het nog niet eens over de pijn die ik constant voel doordat ze er niet meer zijn. Maar blijven zoeken zal ik altijd!

Mijn lieve stinkerdjes, dat was altijd fijn hé verstoppertje spelen, en soms ook wel een beetje spannend. Mama zal jullie altijd zoeken en er altijd voor jullie zijn. Ik hou heel veel van jullie, een hele dikke knuffel voor jullie, ook van jullie kleine broer! xx mama

Deel deze pagina